Kolmas viikko


Maanantaina aloitimme työt ensiavussa. Ensiapu jossa työskennellään, on jaettu kirurgiseen ja kardiologiseen puoleen. Ensimmäinen päivä oli todella kiva ja mielenkiintoinen ja kaikki ottivat meidät tosi hyvin vastaan. Meidät otettiin heti mukaan töihin ja kaikki juttelivat ja kyselivät paljon. Meidät perehdytettiin todella hyvin, osasto esiteltiin ja myöhemmin työntekijät veivät meidät tutustumaan koko sairaalaan. Sairaala onkin todella paljon isompi mitä oltiin ajateltu. Ja uutena asiana tuli, että sairaalan yhdessä rakennuksessa asuu ja työskentelee nunnia :D Sairaalassa on mm. Synnytysosasto, fysioterapia, leikkausosasto, paljon erilaisia vuodeosastoja joista osa on yksityisiä. Yksityiset huoneet maksavat paljon ja muistuttavat meidän mielestä hotellihuoneita. Täällä on myös uima-allasosasto, sydänosasto ja todella paljon muuta. 
Päästiin molemmat heti ensimmäisenä päivänä ottamaan EKG:tä, mittaamaan verenpainetta ja lämpöä jne. On ollut kiva kun työntekijät antavat meidän mennä kahdestaan ottamaan esim. EKGn potilailta. 

Yksi työntekijä on opettanut meille tosi paljon kaikkea kädestä pitäen ja ollaan päästy myös harjoittelemaan hänen kanssaan verinäytteenottoa. Hän osaa neuvoa todella hyvin ja ollaan saatu paljon itsevarmuutta työskentelyymme tämän takia. 
Torstait ovat täällä yleensä kiireisiä, mutta tällä viikolla oli poikkeus ja päästiin harjoittelemaan kipsin tekoa toisillemme. Ohjaajan mielestä onnistuttiin molemmat todella hyvin. Ensi viikolla yksi työtekijöistä vie meidät tutustumaan Aachenin isoimpaan sairaalaan, jos vaan saadaan aikataulut sopimaan. 

Molempien mielestä ensiavussa työskentely on ollut todella mielenkiintoista ja ollaan tyytyväisiä, että vaihdettiin osastoa. Tehdään koko työharjottelun ajan aamuvuoroja, joka on tosi kiva, mutta aamuherätykset ovat välillä vähän rankkoja :D


Vapaa-ajalla ollaan tällä viikolla käyty shoppailemassa ja kiertelemässä kaupunkia. Tänään perjantaina lähdetään töiden jälkeen viikonlopuksi Hollantiin. Tänä viikonloppuna Aachenissa alkavat myös joulumarkkinat, ja odotamme innolla että pääsemme ensi viikolla sinne, tosin lompakko ei ole samaa mieltä :D









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Toinen viikko Aachenissa

Neljäs viikko

Ensimmäinen viikko Aachenissa