Toinen viikko Aachenissa

Toinen viikko Aachenissa jo mennyt. Sunnuntaina Kölnissä järjestettiin karnevaalikauden avajaiset, jotka järjestetään aina 11.11. kello 11:11. Tapahtumaan osallistui todella paljon ihmisiä ja kaikki olivat pukeutuneet erilaisiin naamiaisasuihin. Oli hauska päästä osallistumaan ja näkemään millainen meno karnevaaleissa oli. Oltiin hankittu asut valmiiksi jo lauantaina, koska kaikki olivat varoittaneet että karnevaaleihin ei voi mennä pukeutumatta. Tultiin kuitenkin jo ajoissa kotiin, jotta saimme levätä ennen uutta työviikkoa.

Toinen viikko töissä sujui paremmin kuin ensimmäinen, koska tiedettiin jo työtehtävistä enemmän ja päivät eivät kuluneet pelkästään istuen. Päästiin kummatkin auttamaan enemmän leikkaushuoneen valmisteluissa ennen leikkauksia ja niiden jälkeen. Kummatkin pääsivät tällä viikolla useamman kerran avustamaan kirurgeja leikkauksissa. Työpäivät ovat olleet todella mielenkiintoisia ja on ollut kiva päästä seuraamaan erilaisia leikkauksia. Välillä on kuitenkin vaikea kommunikoida, koska läheskään kaikki eivät puhu englantia. Aamuisin meidät laitettiin yleensä 1 ja 3 leikkaussaleihin, eikä ikinä tiennyt kenen mukana tekee töitä. Saattoi siis olla että "ohjaajamme" eivät puhuneet ollenkaan englantia. Onneksi kuitenkin jotkut kirurgit puhuivat hyvin englantia ja ottivat meidät hyvin huomioon. On tuntunut kivalta, kun kirurgit ja leikkaussalin henkilökunta on tullut pyytämään mukaan erilaisiin hommiin, esimerkiksi heräämöön.

Viikolla olemme iltaisin ollut aika väsyneitä, koska herätyskello soi joka päivä 5:50. Hirveästi emme ole jaksaneet tällä viikolla tehdä mitään. Kävimme kuitenkin pyörähtämässä suklaatehtaalla ja myymälästä tarttuikin mukaan paljon kaikenlaista. Olemme yrittäneet oppia liikkumaan uudella asuinalueellamme ja täällä on kaikki palvelut todella lähellä, sekä bussit kulkevat hyvin joka paikkaan. Perjantaina näimme taas Ursulaa kahvin merkeissä. Juteltiin pitkään ja Ursulaa on todella kiva nähdä ja vaihtaa kuulumiset. Lauantaina kävimme katsastamassa Aachenin shoppailumahdollisuudet. Viikonloppuisin kaupoissa on ihan järkyttävä ruuhka ja ajattelimme käydä ensi viikolla uudestaan.

Tämä oli meidän viimeinen viikko leikkaussalissa, ja maanantaina siirrymme töihin ensiavun puolelle. Leikkaussalissa työskentely oli todella mielenkiintoista ja saimme ainutlaatuista kokemusta, jota emme suomessa pääsisi kokemaan lähihoitajana. Tästä huolimatta päätimme kuitenkin vaihtaa osastoa, josta olemme todella innoissamme.  Kävimme tiistaina juttelemassa ensiavun esimiehen kanssa, ja hän tutustutti meidät osastoon ja henkilökuntaan. Tämä oli todella kiva, koska nyt henkilökunta tietää tulostamme. Leikkaussaliosastollahan siis vielä viimeisinä työpäivinä työntekijät olivat arponeet ketä olemme ja miksi olemme siellä :D Fiilikset tokan viikon jälkeen ovat hyvät ja odotamme innolla ensi viikkoa ja uusia työkuvioita!



Juuri ennen avajaisten alkua tuomiokirkon rappusilla.






Kölnin tuomiokirkko.


Karnevaalien avajaisten jälkeen kadut olivat hirveän näköiset...



Lindtin suklaatehtaan myymälästä.


Kelit ovat suosineet meitä. Ursulakin sanoi, että ollaan onnekkaita koska normaalisti tähän aikaan vuodesta ei ole näin lämmin.



Nam.


Tälläsiä kuvia löytyy puhelimesta paljon, koska ollaan välillä aika hukassa bussien kanssa. Mutta aika hyvin ollaan lyhyessä ajassa opittu lukemaan saksankielisiä aikatauluja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Neljäs viikko

Ensimmäinen viikko Aachenissa